Recenze kožené peněženky od Danny P.

Protože se moje stará peněženka začala pomalu ale jistě rozpadat a její vytažení při placení přitahovalo nevítanou pozornost, byl jsem donucen se začít pomalu rozhlížet po novém kousku. Při výběru jsem trval na splnění několika základních požadavků. Peněženka musí být komfortní, tenká a praktická. Druhým zásadním požadavkem byla celková kvalita provedení peněženky. Stará peněženka byla látkovým žebrákem z New Yorkeru za pár stokorun, ale i tak jsem ji vydržel nevyhodit minimálně deset let. S ohledem na délku využitelnosti, jsem tedy trval na peněžence luxusní a kožené, aby mi dokázala dělat radost co nejdéle a vyšší počáteční investice se v horizontu let ztratila.

Po pečlivém zvažování zvítězila pánská kožená peněženka s kapsou na mince od výrobce Danny P. v hnědo-modrém provedení. Osobně tuhle peněženku považuji za nejelegantnější kousek v naší nabídce a po stránce designu u mě vítězí na plné čáře. Je vyrobena z té nejluxusnější kůže, tenká pouhých 130 mm a svým vnitřním uspořádáním by snad taky mohla vyhovovat.

Balení, jak je ostatně u této značky tradiční, Vás může uchvátit. Peněženku obdržíte v zapečetěné krabičce, která den ležela na stole, protože mi ji bylo líto rozbalit a užíval jsem si napjatost před jejím rozbalením. Po vybalení jsem okamžitě ucítil nádhernou vůni kůže a peněženka začala útočit na další smysl. Proběhla prvotní analýza s jasným cílem, najít nedostatky výroby. Jakékoliv! Poměrně rychle se dostavilo malé zklamání, protože na boku kapsičky na mince jsem objevil roztřepenou nit.Tu zkrotily nůžky a vše již bylo v naprostém pořádku. Peněženku jsem zaplnil a začal používat v běžném životě.

recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_1recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_2recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_3recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_4    

 

Praktické zkušenosti po několika měsících.

 

Rozměry a vzhled peněženky 10/10

S velikostí peněženky jsem maximálně spokojený. Můžu ji nosit v libovolných kapsách, vždy se pohodlně vleze a nezavazí. Přesně jak jsem si přál při výběru. Kůže se navíc přizpůsobí svému obsahu a patinou postupem času získává na kráse. Při každém placení je radost se na ni podívat. Pokud ji mám jen tak položenu na stole, vzbuzuje zvědavost a od přátel již přijala mnoho pochval. Zkrátka luxus.

recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_5recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_6 

 

Kapsička na mince 7/10

Její řešení a velikost jsou dle mého názoru největší slabinou peněženky. Byl jsem zvyklý na opravdu velkou kapsu a k redukci kovových mincí mě většinou přinutila až nepříjemná váha peněženky. Zde jsem se musel naučit s množstvím mincí v kapsičce hospodařit a průběžně se jich zbavovat. Taky přehrabování a lovení potřebných mincí v samotné kapsičce není tak pohodlné, jak by u větší kapsy mohlo být. S odstupem času jsem si však celkem zvykl a nepředstavuje to pro mě již nějak zásadní problém. Jednoduše nosím méně drobných. Čeho se ale trochu obávám, je poněkud nešťastné řešení přihrádky na kartu, která je hned za kapsičkou na mince. Tedy v místě, které je mechanicky nejvíce namáháno. Jednak vytahováním a vkládáním karty do této přihrádky a na druhou stranu neustálým otvíráním a taháním za zavírání kapsičky na drobné. Může zde tedy méně šetrnou manipulací vzniknout riziko natržení přihrádky. Osobně v této přihrádce kartu raději vůbec nenosím a její absence by pevnosti kapsičky jen a jen prospěla. Byť tedy za cenu úbytku jednoho slotu na kartu. Zatím vše perfektně drží, ale s přibývajícími léty uvidíme.

recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_7recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_8recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_9recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_10   

 

Přihrádky na karty 8/10

Celková kapacita přihrádek je připravena pohodlně pojmout 6 karet a není jim kromě přihrádky za kapsičkou na mince co vytknout. Tedy v případě, pokud máte dost karet pro jejich obsazení. Pak fungují perfektně. Osobně však karty nosím v minimálním množství, tedy 1 – 2 a zbylé přihrádky bych rád využil například na vložení důležitých vizitek. Jenže ouha, přihrádky jsou dělány rozměrově přesně na šířku karty a vizitka zde nevleze. Škoda, přeškoda, přihrádky mi často zejí prázdnotou. Přitom místa na rozšíření je v peněžence dost. Stačily by alespoň dvě přihrádky, které mohly být široké na šířku vizitky. Hned by vzrostla univerzálnost celého produktu.

recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_11recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_12 

 

Velké vnitřní kapsy 10/10

Co nevleze do přihrádek na karty, můžete naštěstí schovat do 2 velkých kapes v nitru peněženky. Jsou široké na celou výšku peněženky a nesetkal jsem se s ničím, co bych tam nevměstnal. Ideální například na vizitky nebo větší permanentky. Kapsy navíc působí bytelně a nemám obavy, že nevydrží.

 recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_13recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_14

 

Přihrádka na papírové bankovky 10/10

Přihrádka je dostatečně velká, práce s bankovkami je maximálně komfortní. Zde není co vytknout.

 recenze kožené peněženky s kapsou na mince Danny P_15

 

Závěrečné hodnocení

Celkově této luxusní peněžence uděluji 8 bodů z 10 možných a to především s ohledem na své individuální potřeby, které peněženka nedokáže zcela uspokojit. Koupě však v žádném případě nelituji, při výběru jsem na každé peněžence našel něco a věřím, že peněženka mi bude dlouho a dobře sloužit. Člověk co u sebe nosí více karet a menší kapsa na mince mu nevadí, může počítat minimálně s jedním bodem k dobru, ne-li maximálním hodnocením.

 

Plusy

  • luxusní vzhled peněženky
  • prémiová kůže
  • precizní zpracování

Mínusy

  • kapsička na mince by mohla být větší
  • do přihrádek na karty nevleze vizitka

Martin / Klukovna.cz